Pamatēdieni

Pamatēdieni

Pamatēdieni

Receptes

Receptes
Olas ar sīpoliem
9.Marts 13:51, 2020 /Pamatēdieni

Olas ar sīpoliem

Sastāvdaļas: 7olas, 40-70 g sīpolu, 30-40 g zosu tauku, sāls, pipari, zaļumi. Novāra cieti olas, tad sasmalcina. Sīpolus notīra, sagriež riņķīšos, apcep uz vājas uguns, pēc cepšanas nosusina. Zaļumus sasmalcina. Visas sastāvdaļas sajauc, pievieno sāli un piparus. Liek salātu traukā, ap..

Lasīt vairāk
9.Marts 13:50, 2020 /Pamatēdieni

Šakšuka

Sastāvdaļas: 1 sīpols, ½ dzeltena pipara, ½ asā pipara, 2 daiviņas ķiploka, 2 tomāti, 2 olas, ½ tējkarotes zira*, 3 ēd. k. eļļas, zaļumi, sāls, pipari. Sagriež saldo piparu, notīra tomātus. Olīveļļā apcep sīpolu līdz gatavībai. Pievieno sagrieztus piparus, apcep. Pievieno sasmal..

Lasīt vairāk
Šakšuka
Kartupeļu kuģelis
9.Marts 13:48, 2020 /Pamatēdieni

Kartupeļu kuģelis

Sastāvdaļas: 2 kg kartupeļu, 4 sīpoli, 2 olas, 8 ēd. k. kviešu miltu, 2 tējk. sāls, 120 g eļļas, pipari pēc garšas. Kartupeļus nomizo, sarīvē uz vidēja lieluma rīves, piejauc miltus, pievieno sakultas olas, sāli un piparus. Pievieno smalki sakapātus sīpolus un 6 ēdamkarotes olīveļļas. ..

Lasīt vairāk
9.Marts 13:35, 2020 /Pamatēdieni

“Golubki”* kāpostu tīteņi

Sastāvdaļas: 1 liela kāpostgalva, 1 kg maltas gaļas, 200 g rīsu, sīpols, 2 burkāni, sāls, pipari pēc garšas, zaļumi, krējums, pētersīļu lapiņas. Ar gardu garšu un sensacionālu aromātu asociējas poļu gołąbki. Šajos kāpostu ruļļos jeb tīteņos ir viegli iemīlēties. Pastāv vairākas ..

Lasīt vairāk
“Golubki”* kāpostu tīteņi
Kāpostu un gaļas sautējums
9.Marts 13:32, 2020 /Pamatēdieni

Kāpostu un gaļas sautējums

Sastāvdaļas: 750 g skābētu kāpostu, 750 g svaigu kāpostu, 400 g cūkgaļas (bez kauliem), 200 g teļa gaļas (bez kauliem), 200 g žāvētas desas, 1-2 ēd. k. sviesta vai citas taukvielas, 30 g kaltētu sēņu, 1 sīpols, 2 ēd. k. plūmju biezeņa vai pāris žāvētu plūmju, ½ gl. salda sarkanvīna, 2 lauru l..

Lasīt vairāk
9.Marts 13:31, 2020 /Pamatēdieni

Olas ar kāpostiem

Sastāvdaļas: 500 g kāpostu, 5 olas, 5-6 ēd. k. piena, 3 tējk. miltu, 3 ēd. k. krējuma, sāls, zaļumi, tomāti. Kāpostus novāra sālsūdenī, atdzesē, sasmalcina. Olas sakuļ ar pienu, krējumu, miltiem un sāli, pārlej pannā pār kāpostiem un cep, līdz ola sarecējusi. Pasniedz ar zaļumiem un tomātiem

Lasīt vairāk
Olas ar kāpostiem