Receptes
ReceptesĶiršu uzlējums
Sastāvdaļas: ķirši, degvīns, cukurs. Svaigi novāktus nogatavojušos ķiršus labi nomazgā, nosusina. Ķiršus ieber stikla pudelē un pārlej ar degvīnu tā, lai degvīna līmenis virs ķiršiem būtu četrus pirkstus augstāk. Pudeles saturu tur tumšā vietā tik ilgi, līdz..
Lasīt vairākSarkanvīna recepte
Sastāvdaļas: tumšo vīnogu sula, cukurs. Sarkanvīna iegūšanai izmanto tumšo vīnogu sulu. Raudzēšana notiek stikla vai pārtikas plastmasas traukā. Uz 20 litru vīna raudzēšanas balona apjomu, rugšanas procesā, pakāpeniski pievieno 3-4 kg cukura (cukuru iz&scaro..
Lasīt vairāk“Krambambulja” grādīgā dzira
Sastāvdaļas: 1 pudele degvīna, 2-3 graudiņi melno piparu, 250 ml ūdens, 1 standziņa kanēļa, 2-3 ēd.k. šķidra medus, 3 graudiņi smaržīgo piparu, 3 krustnagliņas. Labāk ir ņemt liepziedu, pļavu vai griķu medu. Tad var izvēlēties degvīnu vai ļoti augstas kvalitātes šmakovku. Kafijas dzirn..
Lasīt vairākLatgales alus pēc vecvectēvu receptēm
Sastāvdaļas: 75 kg sēklas miežu Alkšņa malka 0,75 kg apiņu 70 kg iesala 240 l ūdens 150 l tumšā nefiltrētā alus pagatavošanas recepte: Ņem 75 kg savā saimniecībā audzētu sēklas miežu. Tos ber žeirī (koka kublā), virsū uzlejot ūdeni. Miežus mērcē 24 stundas temperatūrā no +18°..
Lasīt vairākAveņu vīns
Sastavdaļas: Avenes Ūdens Cukurs Pagatavošana: Avenes samīca, spainī aplej ar tīru ūdeni un aizver ar vāku uz 3-5 dienām. Tad mīkstumu atdala no sulas. Vienu trešdaļu cukura porcijas samaisa ar sulu un pārlej pudelē, bet uz pudeles kakliņa uzliekaiztaisāmo gāzes izvadīšanai. Cuk..
Lasīt vairāk