Receptes
ReceptesUzkoda Foršmaks
SSastāvdaļas: 1 siļķe, 4 vārītas olas, 1 sīpols, 1-2 skābi āboli, 100 g sviesta, zaļumi. Siļķi pirms gatavošanas var 1 stundu izmērcēt pienā. Siļķi, vārītas olas, sīpolu, ābolus samaļ gaļas maļamajā mašīnā. PPievieno istabas temperatūrā sasilušu sviestu. Visu samaisa. Lai ..
Lasīt vairākAr āboliem pildītas plānās pankūkas
Sastāvdaļas: plānās pankūkas, 600 g ābolu, sviests cepšanai, cukurs, žāvēta apelsīnu miziņa. Izcep plānās pankūkas. Ņem 600 gramus ābolu, tos nomizo un sagriež nelielos kubiņos. Tos sacep sviestā un cukurā, tad pievieno nedaudz sarīvētas apelsīnu miziņas. Ar šo masu pilda pankūkas. Pan..
Lasīt vairākKartupeļu desa ar speķi
Sastāvdaļas: 500 g kartupeļu, 200 g svaiga speķa, 1 sīpols, 1 metrs zarnas, sāls, malti pipari, augu eļļa pannas ieeļļošanai. Sarīvē kartupeļus, speķi sagriež mazos gabaliņos, sīpolu sasmalcina. Apcep speķi ar sīpolu, pievieno rīvētus kartupeļus. Masu labi sajauc, pievieno sāli, maltos ..
Lasīt vairākAuzu pārslu pankūkas krievu virtuvē
Sastāvdaļas: 7 ēd. k. auzu pārslu, 1 salds ābols, 1 ola, 50 ml kefīra, ½ tējk. sodas, sāls, cukurs - pēc garšas, 20 ml eļļas. Sausas auzu pārslas sasmalcina līdz miltu stāvoklim. Var daļēji atstāt graudainību – tad pankūkas būs ar faktūru. Ja nav elektrisko dzirnaviņu, var izmant..
Lasīt vairākSalāti "Rosols
Sastāvdaļas: 100 g vārītas gaļas, 50 g siļķu filejas, 2 vārīti kartupeļi, 2 marinēti gurķi, 2 olas, 1 ābols, 1 mārrutka sakne, 1 tējk. etiķa, sinepes, zaļumi, skābs krējums. Kubiņos sagriež visas sastāvdaļas. Sarīvē mārrutku sakni. Visu sajauc ar skābo krējumu, etiķi un sinepēm. Gatavos salātu..
Lasīt vairākDesa “Kašanka”
Sastāvdaļas: ½ kg cūku aknu, 200 g speķa, 1 sīpols, 2 olas, 50 g rīsu, sāls. Apcep sīpolu, rīsus vāra līdz pusei gatavus, sasmalcina aknas un speķi, visu saliek kopā un liek zarnās un cep cepeškrāsnī 30 - 40 minūtes.
Lasīt vairāk