Pamatēdieni

Pamatēdieni

Pamatēdieni

Receptes

Receptes
Pildīta krāsnī cepta līdaka
17.Janvāris 10:17, 2020 /Pamatēdieni

Pildīta krāsnī cepta līdaka

Sastavdaļas: Līdaka Garšvielas Zaļumi Dārzeņi Citroni Pagatavošana: Līdaku notīra, atgriež galvu. Galvu pasāla, paber piparus, garšvielas zivīm. No zivs izņem iekšas. Nepārgriežot vēderu, kārtīgi noņem ādu, kā maisiņu, atstāj tikai asti. Mīkstumu sadala, izņem asakas, 2 r..

Lasīt vairāk
17.Janvāris 10:13, 2020 /Pamatēdieni

Līdaka ar kūpinātu krūtiņu zaļajā mērcē

Sastāvdaļas: Līdakas fileja Garšvielas Kūpināta krūtiņa Siers Kartupeļi Spināti Krējums Pagatavošana: Uz līdakas filejas gabaliņa, kas pārkaisīts ar garšvielām, uzliek kārtu kūpinātas krūtiņas, ietin un apcep no abām pusēm. 5 min. pirms fileja gatava, uz katra gabaliņa liek sier..

Lasīt vairāk
Līdaka ar kūpinātu krūtiņu zaļajā mērcē
Kupāti
17.Janvāris 10:03, 2020 /Pamatēdieni

Kupāti

Sastavdaļas: Maltā gaļa Cūku zarnas Eļla Garšvielas Pagatavošana: Malto gaļu samaisa ar garšvielām un pilda zarnās.Kupātus ieliek uz pannas, pielej nedaudz ūdens un sautē 8-12 minūtes. Kad ūdens iztvaiko, kupātus apcep no abām pusēm, kamēr paliek zeltaini brūni. Labu apetīti!

Lasīt vairāk
17.Janvāris 09:35, 2020 /Pamatēdieni

Omlete ar sieru un pieneņu ziediem

Sastavdaļas: 6 olas 6 ēdamkarotes saldā krējuma sāls pipari 100g siera pieneneņu ziedi Pagatavošana: 6 olas sakuļ ar 6 ēdamkarotēm saldā krējuma, pievieno sāli, piparus, lej sakarsētā pannā. Kad omlete pusgatava, bagātīgi uzber sarīvētu sieru un sauju pieneņu ziedu. Cep gatavu.  

Lasīt vairāk
Omlete ar sieru un pieneņu ziediem
Kāpostu tīteņi Latgales gaumē
16.Janvāris 11:55, 2020 /Pamatēdieni

Kāpostu tīteņi Latgales gaumē

Noņem kāposta augšējās lapas, izņem kacēnu. Kāpostu liek kastrolī, aplej ar verdošu ūdeni, aizver  ar vāku un vāra. Pa to laiku bļodā liek maltu gaļu, rīvētus burkānus, vārītus rīsus, garšvielas. Visu samaisa viendabīgā masā. Sāk taisīt tīteņus. Uz kāposta lapas tuvākās mal..

Lasīt vairāk