Jaunākās receptes
Jaunākās receptesUzkoda Foršmaks
SSastāvdaļas: 1 siļķe, 4 vārītas olas, 1 sīpols, 1-2 skābi āboli, 100 g sviesta, zaļumi. Siļķi pirms gatavošanas var 1 stundu izmērcēt pienā. Siļķi, vārītas olas, sīpolu, ābolus samaļ gaļas maļamajā mašīnā. PPievieno istabas temperatūrā sasilušu sviestu. Visu samaisa. Lai ..
Lasīt vairākBiešu kvass
Sastāvdaļas: 3-4 bietes, uz 1 bieti – 1 l ūdens. Bietes notīra, sagriež nelielās plāksnītēs. Saliek burkā un uzlej vārītu ūdeni. Kakliņu nosaitē ar marli. Liek vēsā, tumšā vietā. Pēc 10 dienām kvass būs gatavs. Pārlej tīrās pudelēs.
Lasīt vairākSauso augļu kompots
Sastāvdaļas: 1 gl. kaltētu plūmju, 1 gl. žāvētu aprikožu, 1 gl. žāvētu bumbieru, 1 gl. žāvētu ābolu, ½ gl. rozīņu, ½ gl. kaltētu dzērveņu, 1 citrona miziņa, 3 krustnagliņas, 3 smaržīgie pipari, 2 lauru lapas, ¾ gl. brūnā cukura. Kaltētus augļus liek kastrolī un pārlej ar 2 litri..
Lasīt vairākLekahs – medus pīrāgs
Sastāvdaļas: 1,5 glāzes miltu, 160 g medus, 1 ola, 2 olu dzeltenumi, 8 ēd. k. cukura, kanēlis, krustnagliņas, 2 ēd. k. eļļas, ½ tējk. sāls. Sajaukt medu, cukuru, olu dzeltenumus, eļļu. Pievieno sāli, kanēli, krustnagliņas. Uzmanīgi pievieno izsijātus miltus un visu sajauc. Gatavo mīklu liek i..
Lasīt vairākĀbolu cimes
Sastāvdaļas: 100 g rīsu, 4 āboli, 40 g rozīņu, 1 ēd. k. sviesta, 2 ēd. k. cukura, 1 citrons, sāls pēc garšas. Novāra rīsus, lai tie nesaliptu. Ābolus nomizo un sagriež daiviņās, liek kastrolī, pārlej ar nelielu daudzumu ūdens un uzvāra. Ābolu masai pievieno rīsus, rozīnes, sviestu, citrona mi..
Lasīt vairākOlas ar sīpoliem
Sastāvdaļas: 7olas, 40-70 g sīpolu, 30-40 g zosu tauku, sāls, pipari, zaļumi. Novāra cieti olas, tad sasmalcina. Sīpolus notīra, sagriež riņķīšos, apcep uz vājas uguns, pēc cepšanas nosusina. Zaļumus sasmalcina. Visas sastāvdaļas sajauc, pievieno sāli un piparus. Liek salātu traukā, ap..
Lasīt vairāk