Pamatēdieni

Pamatēdieni

Pamatēdieni

Receptes

Receptes
Kartupeļu klimpas
13.Februāris 13:05, 2020 /Pamatēdieni

Kartupeļu klimpas

Sastāvdaļas: 1 kg kartupeļu, 1 l pilnpiena*, 1/2 tējkarotes sāls, 1 l ūdens. Uzliek vārīties ūdeni, sarīvē kartupeļus, pieber tiem sāli. Kartupeļu masu nelielām porcijām ar karoti met verdošā ūdenī un vāra aptuveni 20 minūtes. Izvārītas klimpas salej šķīvī, uzlej pienu un garšīg..

Lasīt vairāk
17.Janvāris 11:11, 2020 /Pamatēdieni

Krāsnī cepts zandarts ar dārzeņiem

Sastāvdaļas: Zandarts Dārzeņi Eļļa Siers Majonēze Pagatavošana: Notīrīt zandartu un likt veidnē, kur ieklāts cepampapīrs. Apkārt salikt kartupeļus, kabačus un citus dārzeņus, tos pirms tam iemērc eļļā. Cep krāsnī 40 min. 180 grādos. 5 min. pirms izņemšanas no krāsns apbērt ar sieru un ..

Lasīt vairāk
Krāsnī cepts zandarts ar dārzeņiem
Guļbešnīki ar sēņu mērci
17.Janvāris 10:59, 2020 /Pamatēdieni

Guļbešnīki ar sēņu mērci

Sastāvdaļas: Kartupeļi Garšvielas Sīpoli Gaļa Eļļa Sēnes Krējums Pagatavošana: Mundierī vārītus kartupeļus nomizo, samaļ, pievieno sāli un sīpolus. Kūpinātu gaļu sagriež gabaliņos. No kartupeļu masas veido nelielas pankūciņas, tās pilda ar gaļas pildījumu. Pankūciņu aizver, veidojot ie..

Lasīt vairāk
17.Janvāris 10:53, 2020 /Pamatēdieni

Tīteņi

Sastāvdaļas: Kāposts Maltā gaļa Burkāni Varīti rīsi Garšvielas Tomātu mērce Krējums Pipari Sāls Pagatavošana: Noņem kāposta augšējās lapas, izņem kacēnu. Kāpostu liek kastrolī, aplej ar verdošu ūdeni, aizver  ar vāku un vāra. Pa to laiku bļodā liek maltu gaļu, rīvētu..

Lasīt vairāk
Tīteņi
Kļockas ar gaļas vai kaltētu sēņu pildījumu
17.Janvāris 10:47, 2020 /Pamatēdieni

Kļockas ar gaļas vai kaltētu sēņu pildījumu

Sastāvdaļas: Kartupeļi Sīpoli Kaltētas sēnes Eļļa Malta cūkgaļa Piens Milti Kefīrs Dilles Selerijas Pagatavošana: Vienu daļu kartupeļu izvāra, bet otru sarīvē un nospiež sulu. Nolej to un liek, lai nostājas kartupeļu ciete. Rīvētiem kartupeļiem pievieno vārītus katupeļus un sulā izveidoju&sca..

Lasīt vairāk
17.Janvāris 10:35, 2020 /Pamatēdieni

Kartupeļu dračenka

Sastāvdaļas: Kartupeļi Milti Olas Sāls Pipari Sīpoli Gaļa Krējums Pagatavošana: Kartupeļus sarīvē uz rupjās rīves, samaisa ar miltiem, olu, pievieno sāli, maltus melnos piparus un uz uzkarsētas pannas apcep brūnus no abām pusēm. Citā pannā apcep sīpolus un gaļu. Dziļu pannu ieeļļo, vienmērīgi..

Lasīt vairāk
Kartupeļu dračenka