Receptes
ReceptesJēra gaļas sautējums
Sastāvdaļas: 1 kg jēra gaļas, 50 g cūkas speķa, 50 g kausētu tauku vai augu eļļas, 3 sīpoli, 2 burkāni, 4 ķiploka daiviņas, malti melnie pipari, sāls, pētersīļi. Jēra gaļu sagriež gabaliņos, nomazgā, nosusina, pieliek klāt smalki sagrieztu ķiploku (2-4 daiviņas) un speķi. Atvērtā pannā uzkarsē eļļu,..
Lasīt vairākJēra gaļa savā sulā
Sastāvdaļas: 500 g treknu jēra gaļas ribiņas, 500 g sīpolu, malti melnie pipari, sāls, pētersīļi. Gaļu sagriež mazos gabaliņos, sajauc ar sasmalcinātiem sīpolu gredzeniem, sasmalcinātiem pētersīļiem, melnajiem pipariem, sāli. Liek čuguna katlā un nosedz katlu ar vāku. Vāra uz lēnas uguns 1,5 h, peri..
Lasīt vairāk“Kolduni”
Sastāvdaļas: 20 kartupeļi, 500 g maltās gaļas masas, 1 ola, 1 sīpols, 4-5 ēd. k. krējuma. Nomizotus kartupeļus sarīvē uz smalkās rīves, caur marli izspiež sulu. Pievieno olu, sāli. No šīs masas izveido plāceņus, iekšā liekot maltās gaļas masu, savieno plāceņu malas, izveidojot bumbiņas..
Lasīt vairākKartupeļu sautējums ar sviestu un biezpienu
Sastāvdaļas: 5 kartupeļi, dilles, krējums, sāls, 100 g biezpiena, 50 g sviesta. Kartupeļus nomizo, vāra karstā ūdenī, kam pievienots sāls. Kad kartupeļi mīksti, tos apkaisa ar sasmalcinātām dillēm, pieliek klāt sviestu, biezpienu, veidojot vienmērīgu masu. Sautē 5-10 minūtes uz lēnas uguns. Sautējum..
Lasīt vairākCepelīni baltkrievu gaumē
Sastāvdaļas: 10 lieli kartupeļi, 2 olas, 2 ēd. k. miltu, sāls, krējums. Pildījumam: maltā gaļa, sīpols, sāls. Lai pagatavotu cepelīnus, sarīvē kartupeļus uz smalkās rīves. Visam pievieno 2 olas. Masai klāt pievieno 2 ēdamkarotes miltu, kārtīgi izmīca un veido no tās pankūciņas. Apcepot pankūkas vien..
Lasīt vairāk“Cibriki”
Sastāvdaļas: 1kg kartupeļu, 2 ēd. k. miltu, 50 g tauku. Kartupeļus sarīvē uz smalkas rīves un izkāš caurdurī, pievieno sāli pēc garšas. Izveido mazas bumbiņas un apcep taukos. &nb..
Lasīt vairāk