Kāpostu un gaļas sautējums

Kāpostu un gaļas sautējums

Kāpostu un gaļas sautējums

Sastāvdaļas:

750 g skābētu kāpostu, 750 g svaigu kāpostu, 400 g cūkgaļas (bez kauliem), 200 g teļa gaļas (bez kauliem), 200 g žāvētas desas, 1-2 ēd. k. sviesta vai citas taukvielas, 30 g kaltētu sēņu, 1 sīpols, 2 ēd. k. plūmju biezeņa vai pāris žāvētu plūmju, ½ gl. salda sarkanvīna, 2 lauru lapas, pipari, sāls.

Šo ēdienu poļu mājsaimnieces sākumā gatavo trīs katlos. Pirmajā katlā taukvielās nedaudz apcep sagrieztu sīpolu un liek cūkgaļu, kuru sautē, līdz tā pusgatava. Tad to izņem un sagriež kubiciņos.
Otrajā katlā vārošā ūdenī liek sīki sagrieztus svaigos kāpostus, piemet sāli un liek klāt teļa gaļu. Sautē zem vāka (ūdens daudz nevajag).
Trešajā katlā liek skābētus kāpostus, sēnes, lauru lapas un pārlej ar aukstu ūdeni. Uzliek vāku un liek vārīties uz nelielas uguns.
Kad teļa gaļa ir pusgatava, visus produktus saliek kopā lielākajā katlā, pieliek sagrieztu desu, plūmju biezeni (vai žāvētas plūmes), pieber maltos piparus. Visu labi samaisa, pagaršo, vai pietiek sāls. Liek vārīties uz nelielas liesmas līdz gaļa pilnīgi gatava. Jāpiebilst, ka sautējums nedrīkst būt pārāk šķidrs, tāpēc jāsautē, kamēr liekais šķidrums iztvaiko.
Pēc tam katlu noņem no uguns, ēdienam pielej vīnu un visu labi samaisa.

Receptes fotogrāfijas

Receptes fotogrāfijas
Ieteikt citiem: