“Golubki”* kāpostu tīteņi

“Golubki”* kāpostu tīteņi

“Golubki”* kāpostu tīteņi

Sastāvdaļas:

1 liela kāpostgalva, 1 kg maltas gaļas, 200 g rīsu, sīpols, 2 burkāni, sāls, pipari pēc garšas, zaļumi, krējums, pētersīļu lapiņas.

Ar gardu garšu un sensacionālu aromātu asociējas poļu gołąbki. Šajos kāpostu ruļļos jeb tīteņos ir viegli iemīlēties. Pastāv vairākas atšķirīgas pagatavošanas iespējas, taču parasti gołąbki ir pildīti ar rīsiem un cūkgaļu vai jēru gaļu, kas pagatavoti krāsnī kopā ar ripulīšos sagrieztiem burkāniem. Pasniedz karstus ar kārtīgu karoti skābā krējuma un sagrieztām pētersīļu lapiņām. Protams, jo treknāks krējums, jo garšīgāk!
*Vārds gołąbki faktiski nozīmē "mazu balodi", bet tajā nav vārītas putnu gaļas.
Ja palikusi pāri maltā gaļa, to var sasaldēt un vēlāk izmantot, lai pagatavotu kādu sacepumu. Vārītas kāpostu lapas var iegriezt zupas toverī.

Receptes fotogrāfijas

Receptes fotogrāfijas
Ieteikt citiem: