Kāpostu tīteņi Latgales gaumē

Kāpostu tīteņi Latgales gaumē

Kāpostu tīteņi Latgales gaumē

Noņem kāposta augšējās lapas, izņem kacēnu. Kāpostu liek kastrolī, aplej ar verdošu ūdeni, aizver  ar vāku un vāra. Pa to laiku bļodā liek maltu gaļu, rīvētus burkānus, vārītus rīsus, garšvielas. Visu samaisa viendabīgā masā. Sāk taisīt tīteņus. Uz kāposta lapas tuvākās malas liek gaļas masu, ietin, veidojot iegarenu formu. Uz karstas pannas apcep tīteņus no abām pusēm zeltaini brūnus. Kad visi tīteņi apcepti un salikti kastrolī, tiem pievieno tomātu mērci un, ja nepieciešams, ūdeni. Sautē līdz gatavi. Tomātu mērcei var pievienot krējumu, sāli, piparus. Pasniedz siltus ar mērci.

 

Ieteikt citiem: