Kartupeļu pīrādziņi

Kartupeļu pīrādziņi

Kartupeļu pīrādziņi

Sastāvdaļas:

240 g kartupeļu, 1-3 olas, 5 g kviešu miltu, 30 g krējuma, 15 g eļļas.

Pildījumam: saujiņa kaltētu sēņu, 15 g eļļas, 1 sīpols.
Gatavojot pildījumu, kaltētas sēnes novāra, noskalo, sasmalcina. Apcep un samaisa ar sīpoliem, kuri nedaudz apsautēti uz lēnas uguns. Sarīvētai kartupeļu masai pievieno olas (labāk dzeltenumus), pievieno pēc garšas sāli, labi samaisa. Labākai saistei var pievienot kartupeļu cieti vai kviešu miltus. Pievienojot masai olu dzeltenumus, jāatceras, ka masas temperatūra nedrīkst būt augstāka par 60°, citādi olas uzreiz sarecēs un zaudēs saistes īpašību.
Pīrādziņu pagatavošanai sagatavoto masu sadala lodēs. Noliek uz galda, kas apkaisīts ar miltiem, un veido 7-8 mm biezus plācenīšus, vidū liek pildījumu, piešķirot izstrādājumam pīrādziņu formu un savienojot malas. Pīrādziņus liek ar savienojuma malām uz leju uz platēm, kas ieziestas ar eļļu. Pīrādziņus noziež ar olu un cep.

Receptes fotogrāfijas

Receptes fotogrāfijas
Ieteikt citiem: