Sastāvdaļas:
1 gl. kaltētu plūmju, 1 gl. žāvētu aprikožu, 1 gl. žāvētu bumbieru, 1 gl. žāvētu ābolu, ½ gl. rozīņu, ½ gl. kaltētu dzērveņu, 1 citrona miziņa, 3 krustnagliņas, 3 smaržīgie pipari, 2 lauru lapas, ¾ gl. brūnā cukura.
Kaltētus augļus liek kastrolī un pārlej ar 2 litriem vārīta ūdens. Pievieno cukuru un uzvāra. Uz lēnas uguns vāra 15 minūtes, līdz šķidrums mazliet sabiezē. Garšvielas sasmalcina, pierīvē citrona miziņu. Vāra vēl 5 minūtes. Šķidruma kompotā vajag būt maz. Garšvielām jāuzsūcas augļos. Pasniedz lēzenos trauciņos.