
14. maijā Minskā notika mācību seminārs, kurā piedalījās vairāk par 80 dalībniekiem no Latgales reģiona (Latvijas), Anīkšču un Kupišķu rajoniem (Lietuvas), Polockas, Zeļvas un Minskas rajoniem (Baltkrievijas).
Semināra sākumā projekta autore Tatjana Kozačuka iepazīstināja klātesošos ar projekta mērķiem, uzdevumiem, kā arī īsumā ieskicēja plānotās aktivitātes. Baltkrievijas lauku tūrisma asociācijas “Отдых в деревне” vadītāja Valērija Klicunova izstāstīja kā lauku tūrisms, un tieši gastronomiskais tūrisms var labvēlīgi ietekmēt reģionu attīstību.
Uz semināru ieradās arī Eiropas kulinārā mantojuma tīkla vadītājs Niclas Fjellstrom, kurš iepazīstināja klātesošos ar tīkla darbību, ēdināšanas sektora tendencēm, kā arī prioritārajiem virzieniem. Reģionālie tīkla koordinatori no Zviedrijas, Ukrainas un Latgales reģiona stāstīja par savu pieredzi Eiropas kulinārā mantojuma tīklā, popularizējot vietējo produkciju un sekmējot reģionālo identitāti.
Semināra 2.daļā tika noklausītas 3 lektoru prezentācijas. Viens no lektoriem, profesors Tadeuš Novogrodskis iepazīstināja klātesošos ar Baltkrievijas nacionālās virtuves tradīcijām, to saglabāšanu un pielāgošanu mūsdienu dzīves apstākļiem. Karina Sitnika, ceļojumu centra “Поход в народ” dibinātāja dalījās pieredzē par mūsu paaudzes vēlmēm un prioritātēm, plānojot savus ceļojumus. Savukārt Ilja Davidov, suvenīru uzņēmuma “Artsouvenirs.by” vadītājs iepazīstināja ar amatnieku reģistrācijas kārtību Baltkrievijā, kā arī dalījās pieredzē kā pareizi strādāt, lai tiktu pamanīts gan vietējā, gan ārzemju tirgū.
Mācību seminārs notika Latvijas - Lietuvas - Baltkrievijas pārrobežu sadarbības programmas projekta Nr. ENI-LLB-1-016 “Kulinārā mantojuma un tradicionālo amatniecības prasmju saglabāšana un popularizēšana (BELLA CULTURE)” ietvaros. Projektu finansē Eiropas Savienība.