
Muzejs – tas ir 20.gs būvju komplekss. Te var apskatīt lauku māju, celtu pirms 100 gadiem, klēti, melno pirti, kalvi, dažādus darbarīkus un sadzīves priekšmetus. Muzejs ir Latgales kulinārā mantojuma tīkla dalībnieks.
Viesiem piedāvā:
- ekskursijas pa muzeju gida pavadībā;
- zāli semināru un svinību organizēšanai (līdz 40 cilvēkiem);
- piedalīšanos maizes cepšanas un sviesta kulšanas procesos;
- vietējās folkloras kopas uzstāšanos nacionālā stilā;
- iepriekš piesakot, Latgales kulinārā mantojuma ēdienu degustāciju.
Īpašais piedāvājums: Andrupenes maize
Recepte: maizes cepšanai tiek izmantots „dzīvais” ieraugs, kas vienmēr tiek atstāts līdz nākošajai cepšanas reizei. Ieraugam pievieno kviešu miltus, kviešu klijas, nedaudz linsēklu un saulespuķu sēklu, sāli un cukuru. Gatavo mīklu nostādina 12 stundas, tad cep krāsnī 1 stundu. Andrupenes maizei piemīt neaizmirstama garša. Un tieši šīs īstās maizes garšas dēļ cilvēki šurp brauc vēl un vēl...