Lauku tūrisma mītne „Zvejnieki”

Lauku tūrisma mītne „Zvejnieki”

Lauku tūrisma mītne „Zvejnieki”

Kontakti

Adrese: Zvejnieki, Īdeņa, Nagļu pagasts, Rēzeknes novads, Latvija
Tālr.: +371 29165392, +371 28301143, zvejnieki-lubans@inbox.lv, www.zvejnieki.lv
Kontaktpersona: Anna Macāne

Darba laiks

Pēc iepriekšēja pieteikuma.

Lauku tūrisma mītne „Zvejnieki”

“Zvejnieki” atrodas Lubāna krastā, kas pēc teritorijas ir lielākais ezers Latvijā. Lieliska vieta aktīvās atpūtas cienītājiem visa gada garumā, baudot neskarto dabu, fantastiskus saulrietus, pārgājienus pa Teirumnīku purva taku (arī gida pavadībā). "Zvejnieki" ar tūrismu nodarbojas jau vairāk kā 20 gadus, bet Eiropas un Latgales  kulinārā mantojuma tīklā strādā kopš 2006.gada.

Viesiem piedāvā:

  • naktsmītnes 30 cilvēkiem;
  • svinību zāli (vasarā līdz 60 cilvēkiem, bet ziemā līdz 15 cilvēkiem);
  • pirti, pludmali, laivas nomu;
  • teltsvietas, ugunskura vietu;
  • sporta laukumus un inventāru;
  • sēņošanu un ogošanu;
  • medības un makšķerēšanu;
  • putnu vērošanu;
  • ēdināšanu, iepriekš vienojoties.

“Zvejniekos” ir iespējams ne tikai labi atpūsties, bet arī garšīgi paēst. Saimniekam ir zvejas licence Lubāna ezerā, tāpēc šeit katru dienu ir svaigas zivis, kuras tiek izmantotas ēdienu pagatavošanā pēc senām receptēm, izmantojot ekoloģiski tīrus mājas pārtikas produktus. Viesiem piedāvā dažādus zivju ēdienus, piemēram, zivju zupu, krāsnī ceptu zandartu ar dārzeņiem, līdakas un raudas kotletes, pildītu līdaku, kūpinātas karpas u.c. Medību sezonas laikā te var baudīt meža pīļu ragū un citus medījuma gaļas ēdienus.

Saimniecībā tiek piedāvāti arī ekoloģiski tīri dārzeņi un augļi no sava dārza, dažādas ārstniecības augu tējas.

Unikāla iespēja pagaršot bebru dziedzeru ārstniecības uzlējumu, kas uzlabo vielmaiņu.

Īpašais piedāvājums: „Krāsnī cepts zandarts ar dārzeņiem”.

Recepte:
Notīrīt zandartu un likt veidnē, kur ieklāts cepampapīrs. Apkārt salikt kartupeļus, kabačus un citus dārzeņus, tos pirms tam iemērcot eļļā. Cep krāsnī 40 min. 180 grādos. 5 min. pirms izņemšanas no krāsns var apbērt apbērt ar sieru vai pārliet ar majonēzi. Labu apetīti!

Ieteikt citiem: